Táborszervezők részére

Nem tudod milyen információkat érdemes megosztanod a táborodról? Mi segítünk!

Mi szerepeljen a táborom adatlapján?

Az adatlap legyen egyszerű, átlátható. A szülők így könnyebben fel tudják mérni, hogy az Ön tábora megfelelő-e gyermekük számára.

Ugyancsak segíthet a tábort keresőknek, ha minél több hasznos infomációt oszt meg, így páldul a tábor nevét, címét, elérhetőségeket, weboldalt, fényképeket az előző táborokról, akár videót is, a korosztályt, amelynek szól a tábor, és még sok mást, melyekről bővebben írunk a továbbiakban.

Tábor neve

Ha honlapunkra sodorta a szél, már biztosan van egy olyan tábor, amelyet Ön szervez. Ebbe a mezőbe egyszerűen a tábor nevét kell beírni. A mező tartalmazhatja a helyszínt, esetleg a tábor tematikáját is. Kerülje a nagybetűk, felkiáltójelek használatát, hacsak nem képezeik azok a brand részét.

Pontos helyszín, cím

A tábor pontos helyszínét kell megjelölni.

Az a jó, ha minél pontosabb címet tud megadni. Ez nekünk, a honlap szerkesztőinek is segít, de a szülőknek is fontos, hogy megtalják a tábort..

Ha lehetséges, a tábor heylszínének GPS koordinátáit is megadhatja itt. Ha a tábor adatlapján a pozició nem pontosan a tábort jelöli, kérjük jelezze felénk a pontos koordinátákat a weboldal alján szereplő email címen. Ne felejtse el megírni azt sem, hogy melyik tábor szerkesztője (kérjük, írja meg a tábor adatlap linkjét is).

Régió

Válassza ki, melyik általunk ajánlott régióban szervezi táborát.

Tábor típusa

Bentlakásos, egynapos vagy napközis tábortípusok közül választhat.

A bentlakásos azt jelöli, hogy a gyerek ott laszik a táborban. Az egynapos tábor, természetesen egy napot tart, a napközis tábor pedig azt jelöli, hogy a táborban napközbeni foglalkozások vannak, estére, éjszakára a hazamennek a gyermekek.

Kategória

Különböző táborok közül választhat.

Ha mégsem talál olyant, amelyikbe beillene az Ön tábora, kérjük, jelezze nekünk e-mailben, és megpróbálunk megoldást találni.

Célkorosztály

Jelölje meg, hány éves gyermekeknek szervezi a tábort. Több korosztályt is megjelölhet.

Tábor időpontja

A tábor kezdetének és végének az időpontját kell itt megjelölni. Ha több tábora van, ne itt részletezze a dátumokat, töltsön fel annyi tábort az oldalra, ahány tábort szervez.

Jelentkezési e-mail cím

Ha van egy olyan e-mail cím, amire jelentkezni lehet a táborba, azt itt adja meg. Ha van saját weblapja a tábornak,  használja az arra szóló email címet. A személyes e-mail címre érkező levelek lehet, hogy elkallódnak, így nem tud majd válaszolni rájuk. Próbáljon meg a beérkező kérdésekre az érdeklődőknek 24 órán belül válaszonil. Ha valamire mégsem tud választ adni, akkor is jelezzen vissza, hogy megkapta az üzenetet, esetleg kérjen egy kis türelmet, míg sikerül választ írnia. Ez ne legyen több 1-2 napnál. A szülőknek fontos, hogy visszajelzést kapjanak arról, hogy az általuk küldött levél megérkezett, és figyelmebe veszik érdeklődésüket.

Árak megadása

Árként a maximális árat tudja megadni.n 

Ha bizonyos dátum előtti jelentkezésre kedvezőbb árat tud biztosítani, azt a leírásban tüntesse fel.

Fizetési opciók

Tüntessen fel minden fizetési lehetőséget az adatlapon: Készpénz, Banki átutalás.

Tábor leírása

Itt oszthatja meg a táborról a legtöbb információt a szülőkkel, de érdemes kerülni az általánosságokat. A szülőket nem a marketingszöveg, hanem a konkrét adatok győzik meg, ebből látják, hogy a gyerekek mit fognak kapni a táborban.

Miről érdemes a leírásban írni?
– a szállásról: milyen épület, hány ágyas, hogy lesznek elhelyezve
– milyen programok lesznek
– hányszor lesz étkezés, milyen étkezés, ha tudnak fogadni laktóz/lisztérzékeny gyerekeket azt is feltüntetheti
– egy gyerekre jutó felügyelők száma (különösen oktató táborok esetében fontos)
– a tábor környezete, a környék
– a napi programok, a napirend hogy épül fel
– mit a terv esős időkre
– mit vigyen magával mindenképp a gyerek
– Jelentkezési határidő, részletfizetési feltételek, kedvezmények
– Számlaszám utaláshoz

Mit ne írjunk ide?

– A leírásnál nem kell olyan adatokat újra feltüntetni, amelyeket mi is külön kérünk 
– Ne írjon a leírásba olyat a felsorolás végén, hogy “stb.” Törekedjen a konkrétumokra.
– Kerülje a felkiáltójeleket és a végig nagybetűvel írt mondatokat.
– Amikor végzett a leírás elkészítésével, nézze át helyesírás ellenőrzővel, hogy kiszűrje a hibákat.
– Kerülje a barokkos körmondatokat: “Nálunk gyermeke örök életre szóló élményeket szerez, melyeket hosszú évekig fog emlegetni.” Minden gyerek más, még az adott érdeklődési körön belül is. A szülő elsősorban a kínált programok és szolgáltatások alapján fogja tudni megítélni, hogy az ő gyereke számára a tábor maradandó élmény lesz-e. Tüntessen fel inkább könnyen érthető, információban gazdag, de lényegre törő leírást.

Feltölthető képek

A táborokon készült fényképekre kíváncsiak a legtöbben. A szülők ugyanis picit beleleshetnek abba, mi az Ön által szervezett táborban zajlik. Töltsön fel jó minőségű (éles) képeket a táborról, annak elhelyezésről és főként a gyerekekről, étkezés, játék, és a tábor egyéb programjai közben.

Telefonszám

Olyan telefonszámot érdemes nyilvánosan megadni, amelyen mindig elérhető, amelyen a szülők információkat tudnak kérni Öntől a táborral kapcsolatosan. Ha vannak olyan napszakok, amikor nem tud válaszolni a hívásokra, érdemes megjelölni, beírni azt is, hogy mikor elérhető.

Weboldal, facebook oldal 

A tábor vagy a tábor szerevező alapítvány, szervezet internetes oldalát írja be ide. (pl. www.taborok.ro)

Hasznos, ha a tábornak saját weboldala van, hiszen azon minden szükséges információt meg lehet osztani az érdeklődőkkel. A legtöbb tábornak már saját facebook oldala is van, linkeje be azt is, hogy ott is követni tudják a szülők az eseményeket.

Videó

Ha van videó, amelyet érdemes megosztani, töltse fel adatlapjára! A mezőben elegendő a videó url mezőben lévő címét bemásolni, a beágyazást már az oldalmotor kezeli. Avideól lehetőleg ne fényképekből összeállított slideshow legyen.

A szervezőről

Ebbe a mezőbe néhány bemutatkozó sort írhat magáról a szervező, hogy a szülők jobban megismerjék.